portret

Wie ben ik

Ik ben Ester Beersma-Simons en woon mijn hele leven al in Apeldoorn. Ik ben  gelukkig getrouwd en moeder van 3 kinderen. Na het VWO wist ik dat ik met kinderen wilde werken en ben ik in Nijmegen gaan studeren.

De belangrijkste overtuiging in mijn werk is dat ieder kind het verdient om zich optimaal te ontwikkeling om zo gelukkig groot te groeien. Ouders hebben recht op hulp die hen kan ondersteunen om dit ook voor hun kind te realiseren. Elke ouder en kind wil het goed en fijn hebben met elkaar. Soms is daar tijdelijk professionele hulp bij nodig. Ik vind het belangrijk dat hulp zo lang duurt als nodig is, maar zo kort als kan. Daarom evalueer ik regelmatig met kind en ouders om de behandeling optimaal af te stemmen. Ik werk graag samen.

kamer-bureau

Opleidingen

Ik ben GZ-psycholoog, kinder- en jeugdpsycholoog NIP, systeemtherapeut en orthopedagoog. In mijn vak ben je nooit klaar met studeren. Ik volg daarom regelmatig opleidingen. Zo blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en breid ik mijn kennis uit. Ook neem ik deel aan een intervisiegroep met collega’s in Apeldoorn. Zo blijf ik kritisch op mijn eigen functioneren.

Beroepsverenigingen

Ook ben ik ingeschreven bij meerdere beroepsverenigingen.

  • Vereniging EMDR Nederland; emdr.nl
  • Het Nederlands Instituut voor Psychologen; psynip.nl
  • Landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten; lvvp.nl
  • Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie; www.nvrg.nl